Bandleden

Hans Bierman

Keyboard en zang

Op 4 jarige leeftijd al verslingerd aan de toetsen en dat duurt nu al een halve eeuw.

Na de ‘speelgoed’ piano de accordeon opgepakt en serieus les genomen totdat …. het hoge noorden werd verruild voor Gelderland en het leren lezen van noten e.d. verleden tijd was.

Nog steeds is het luisteren naar en daarna het inleven in voor mij de juiste weg om een rol in Vanzukke te mogen spelen en dit al vanaf het begin.

Klaas Posmus

Saxofoon, zang en percussie

Ik ben grootgebracht met muziek, mijn vader speelde in verschillende dansorkesten. Het sprak dus vanzelf dat ik op 8-jarige leeftijd naar de muziekschool ging. Natuurlijk begonnen met blokfluit en na een jaar gekozen voor klarinet. Ik speel nu al weer heel wat jaartjes sax in Vanzukke. Daarbij rammel ik op verschillende percussie-instrumenten en zing achtergrondkoortjes. We hebben er zelf veel plezier in en dat stralen we ook uit op het podium.

Ik speel op een Conn Ladyface tenorsax, een eigenzinnige ‘’oude Amerikaan” uit 1947, waar je eerst heel lief tegen moet praten voor hij mooi gaat klinken en op een moderne Yamaha altsax uit de 62-serie.

Tjerk Koopmans

Drums

Na diverse bands in de Betuwe waaronder the Maynt (Paul Vens), Waiting for Bruno, wat zijstapjes in de latin jazz wereld (percussie) vindt hij dit de ultieme feestband met voldoende uitdagingen om elke keer weer voor 100% te gaan.

De samenwerking met Peter (bas) is zodanig dat er altijd een stevige ritme sectie aanwezig is, waarbij nog altijd ruimte is om op invloeden van de overige muzikanten te reageren.

Marianne Jansen van Doorn

Zang

Ik ben in 1985 begonnen met zingen, sindsdien heb ik nooit zonder band gezeten. Ik heb een hele tijd met een vaste kern van muzikanten gespeeld in verschillende formaties.

In 1997 ben ik bij Vanzukke gekomen tot ieders genoegen. Samen met zanger Joost vormen wij de frontlinie van de band. Afwisselend doen we solo’s en duetjes.

Michel van Hulst

Gitaar

Vanaf het begin van 2009 speel ik gitaar bij Vanzukke . Ik heb enkele jaren in verschillende Bands gespeeld zoals “de kleine jongens” en “Four on the Floor”. Verder heb ik in het combo’tje van een popkoor gespeeld en speel ik af en toe in een gelegenheidsbandje (s-Miles).

Ooit heb ik klassieke gitaarles genomen. Maar al snel merkte ik dat ze daar nog nooit van Led Zeppelin en Jimi Hendrix gehoord hadden. Later ben ik gitaarles gaan nemen bij Cor Stoots (echt een aanrader), een echte rock gitaarleraar. Daar leerde ik alles van guitartabs, akkoordenschema’s, riff’s en bluesschema’s.

Dit alles komt me goed van pas bij Vanzukke. Muzikaal voel ik me als een vis in het water. De vriendelijke en relaxte (blues-) sfeer maken het een feest om bij deze band te spelen.

Ik speel op een Amerikaanse Fender Stratocaster met een buizenversterker van Koch (Multi Tone) en de gitaareffecten van Boss (GT 100).

Peter Schulz

Basgitaar

Ik ben op mijn 14e begonnen met klassiek gitaar spelen. Na een paar jaar begonnen de klassieke stukken me te vervelen. Bij klassieke gitaarstukken zijn de noten die je speelt vooraf exact vastgelegd. Meestal is er zelfs maar één manier waarop je het mag spelen omdat je het anders “verkeerd speelt”. Zo kreeg ik al gauw interesse in blues en rock omdat je daar mocht spelen wat je wilde en hoe je wilde. Je kon er je hele hart en ziel in kwijt.

Ik heb in verschillende bandjes solo gitaar gespeeld. In mijn jonge jaren o.a. in “Second Edition” en later in DOLB (De Ouwe Lullen Band). Ik was toen begin veertig. Uit de naam van de band kun je opmaken hoe oud ik me toen voelde…

Sinds april 2018 ben ik bassist bij Vanzukke. Het bassen in een band was redelijk nieuw voor mij. Op 25 augustus 2018 – op mijn 57e – stond ik met Vanzukke voor het eerst van mijn leven als bassist op het podium. Bassen is net als solo gitaar. De schema’s liggen vast maar je kunt ze naar eigen inzicht invullen. Je kunt er je hele hart en ziel in kwijt. Heerlijk! Wat voel ik me jong!