Bandleden

Zang, gitaar en trompet –
Manfred Weijgertse

Al vanaf mijn jeugd ben ik omringd door muziek. Bij ons thuis stonden verschillende blaasinstrumenten, gitaar, orgel, accordeon….het kon dus niet uitblijven dat ik muziek ging spelen. Na trompetlessen pakte ik de gitaar op om samen met mijn jongste broertje op drums op zolder te gaan spelen. Mijn eerste bandje bestond uit buurjongens en we maakten toen al eigen gemaakte ska/reggae nummers (met Doe Maar als grote voorbeeld). Na jaren in allerlei bandjes te hebben gespeeld in Heemskerk besloot ik om me op het zingen te gaan toeleggen en sloot me aan bij Da Capo’s Popkoor in Uithoorn. Hier ontdekte ik dat dat geweldig vond en sloot me ook aan bij een 10 koppige Soulband, die net was opgestart. Na mijn verhuizing naar Deventer ben ik zelf de band Sour’n’Seeds begonnen die eind 2008 uit elkaar viel. Met de drummer daarvan zing en speel ik nu ook nog in EN/OF, een singer/songwriterachtig duo!EN natuurlijk in Vanzukke, waarin ik helemaal los kan gaan. Grote kans dat ik daar tot het eind der tijden bij blijf zingen !!!

Zang – Marianne Jansen van Doorn

Ik ben in 1985 begonnen met zingen, sindsdien heb ik nooit zonder band gezeten. Ik heb een hele tijd met een vaste kern van muzikanten gespeeld in verschillende formaties.

In 1997 ben ik bij Vanzukke gekomen tot ieders genoegen. Samen met zanger Manfred vormen wij de frontlinie van de band. Afwisselend doen we solo’s en duetjes.

Gitaar – Michel van Hulst

Vanaf het begin van 2009 ben ik lid van de Vanzukke familie. Ik heb enkele jaren in verschillende Bands gespeeld zoals  “de kleine jongens” en “Four on the Floor”. Verder heb ik in het combo’tje van een popkoor gespeeld en speel ik af en toe in een gelegenheidsbandje (s-Miles).

Ooit heb ik klassieke gitaarles gehad. Maar al snel merkte ik dat ze daar nog nooit van Led Zeppelin en Jimi Hendrix gehoord hadden. Later ben ik gitaarles gaan nemen bij Cor Stoots (echt een aanrader), een echte rock gitaarleraar. Daar leerde ik alles van guitartabs, akkoordenschema’s, riff’s en bluesschema’s.

Dit alles komt me goed van pas bij Vanzukke. Muzikaal voel ik me als een vis in het water. De vriendelijke en relaxte (blues-) sfeer maken het een feest om bij deze band te spelen.

Ik speel op een Amerikaanse Fender Stratocaster met een buizenversterker van Kitty Hawk (pro- junior) en de gitaareffecten van Boss (GT8).

Saxofoon, zang en percussie –
Klaas Posmus

Ik ben grootgebracht met muziek, mijn vader speelde in verschillende dansorkesten. Het sprak dus vanzelf dat ik op 8-jarige leeftijd naar de muziekschool ging. Natuurlijk begonnen met blokfluit en na een jaar gekozen voor klarinet. Ik speel nu al weer heel wat jaartjes sax in Vanzukke. Daarbij rammel ik op verschillende percussie-instrumenten en zing achtergrondkoortjes. We hebben er zelf veel plezier in en dat stralen we ook uit op het podium.

Ik speel op een Conn Ladyface tenorsax, een eigenzinnige ‘’oude Amerikaan” uit 1947, waar je eerst heel lief tegen moet praten voor hij mooi gaat klinken en op een moderne Yamaha altsax uit de 62-serie.

Drums – Tjerk Koopmans

Na diverse bands in de Betuwe waaronder the Maynt (Paul Vens), Waiting for Bruno, wat zijstapjes in de latin jazz wereld (percussie) vindt hij dit de ultieme feestband met voldoende uitdagingen om elke keer weer voor 100% te gaan.

De samenwerking met Jean Paul (bas) is zodanig dat er altijd een stevige ritme sectie aanwezig is, waarbij nog altijd ruimte is om op invloeden van de overige muzikanten te reageren.

Basgitaar – JeanPaul de Beijer

Hallo, ik ben de jongste telg van de band Vanzukke. Vanaf mijn 16e ben ik gaan gitaar spelen maar nu alweer een jaartje of tien, actief op de bas.
Na rockbands: “Never Enough” en “Glasgow Kiss” en wat zij – projecten, ben ik sinds september 2010 bassist van Vanzukke. Heerlijk om diverse stijlen te spelen in een enthousiaste en gezellige band. Het voelt meteen goed aan en ik geniet van de muzikale inbreng van de andere bandleden.

What a feeling!!!!!!!!!!!
Cheers.

Jeanpaul, Sjappie of JP

Keyboard en zang – Hans Bierman

Op 4 jarige leeftijd al verslingerd aan de toetsen en dat duurt nu al een halve eeuw.

Na de ‘speelgoed’ piano de accordeon opgepakt en serieus les genomen totdat …. het hoge noorden werd verruild voor Gelderland en het leren lezen van noten e.d. verleden tijd was. Nog steeds is het luisteren naar en daarna het inleven in voor mij de juiste weg om een rol in Vanzukke te mogen spelen en dit al vanaf het begin.